Systemy przeciwpożarowe do okapów - Leven
Strona główna 5 Systemy przeciwpożarowe do okapów

SYSTEMY PRZECIWPOŻAROWE DO OKAPÓW

Systemy przeciwpożarowe do okapów ANSUL R-102 oraz FIRESPY KITCHEN zagwarantują bezpieczeństwo w kuchni. Ponadto, zainstalowany w okapie kuchennym system pozwoli obniżyć wysokość składki ubezpieczeniowej. Oferowane przez nas systemy przeciwpożarowe do okapów szybko i efektywnie ugaszą pożar. Prawidłowo eksploatowane i konserwowane, systemy przeciwpożarowe pozostaną niezawodne przez długie lata. Systemy ANSUL R-102 i FIRESPY KITCHEN są montowane w procesie produkcji okapu. Zarówno system ANSUL R-102 jak i FIRESPY KITCHEN spełniają wymagania normy PN-EN 16282-7.

Poznaj nasze systemy przeciwpożarowe

System ANSUL R-102 od ponad 40 lat stanowi symbol niezawodności i skuteczności gaszenia pożarów w kuchniach gastronomicznych. Jest to system przeciwpożarowy  stworzony aby szybko i efektywnie zlikwidować pożar pod okapem w kuchni. W przypadku zaistnienia ognia natryskuje środkiem gaszącym kluczowe elementy wyposażenia kuchni: urządzenia kuchenne, filtry okapu, wlotów kanałów wywiewnych z okapu. System przeciwpożarowy ANSUL R-102 to gwarancja bezpieczeństwa profesjonalnych kucharzy w środowisku ich codziennej pracy. System ANSUL R-102 jest stosowany w kuchniach gastronomicznych.

 

Cechy produktu

Czym szczególnym cechują się systemy przeciwpożarowe ANSUL R-102 i nasza oferta?

  • Ochroną przeciwpożarową urządzeń umieszczonych pod okapem, samego okapu i wlotów do kanałów wywiewnych.
  • Indywidualnym projektem systemu do każdego typu okapu.
  • Fabrycznym montażem systemu podczas produkcji okapu.
  • Automatycznym działaniem.
  • Skutecznym środkiem gaśniczym.
  • Bezpieczeństwem dla ludzi i urządzeń.
  • Pracą nieszkodliwą dla środowiska.
  • Niezawodnością.
  • Bezobsługowym działaniem.
  • Prostą obsługą.
  • Możliwością rozbudowy systemu.
  • Okresowymi przeglądami w serwisie Leven Group.

 

Wyposażenie standardowe

AUTOMAN – zespół uruchamiający, najważniejszy element systemu, po otrzymaniu sygnału z czujnika pożarowego lub ręcznego włącznika systemu uwalnia gaz nośny, co skutkuje dystrybucją czynnika gaśniczego do rur i dysz w okapie, AUTOMAN wysyła sygnał alarmowy do instalacji BMS/SSP w budynku oraz sygnał awaryjnego odłączenia urządzeń pod okapem.
Obszar chroniony zabezpieczany przez system ANSUL w przypadku pożaru – system ANSUL R-102 zawsze chroni urządzenia gastronomiczne pod okapem, przestrzeń́ za filtrami okapu oraz wlot do kanału wywiewnego.
Specjalistyczne dysze służące do dystrybucji środka gaśniczego – dobór i rozmieszczenie dysz są indywidualne dla każdego okapu co gwarantuje pewność właściwego działania oraz szybkie ugaszenie pożaru.
Czujniki pożaru zlokalizowane w okapie – w przypadku wykrycia pożaru przekazują sygnał poprzez linię detekcji do urządzenia AUTOMAN, co skutkuje uruchomieniem systemu ANSUL R-102.
Ręczny włącznik systemu – umożliwia personelowi kuchennemu manualne uruchomienie systemu ANSUL R-102.

System przeciwpożarowy do okapów FIRESPY KITCHEN niemieckiego producenta ProtecFire szybko i skutecznie zlikwiduje pożar. W przypadku zaistnienia ognia natryskuje środkiem gaszącym kluczowe elementy wyposażenia kuchni: urządzenia kuchenne, filtry okapu, wloty kanałów wywiewnych z okapu. System przeciwpożarowy FIRESPY KITCHEN to gwarancja bezpieczeństwa profesjonalnych kucharzy w środowisku ich codziennej pracy. System FIRESPY KITCHEN jest stosowany zarówno w kuchniach gastronomicznych, jak i w kuchniach przemysłowych.

 

Cechy produktu

Czym szczególnym cechują się systemy przeciwpożarowe FIRESPY KITCHEN i nasza oferta?

  • Ochroną przeciwpożarową urządzeń umieszczonych pod okapem, samego okapu i wlotów do kanałów wywiewnych.
  • Estetycznym wyglądem, wysokim montażem dysz – aż 1,83 m nad powierzchnią roboczą.
  • W całości wykonaniem ze stali nierdzewnej.
  • Indywidualnym projektem systemu do każdego typu okapu.
  • Fabrycznym montażem systemu podczas produkcji okapu.
  • Automatycznym działaniem.
  • Skutecznym środkiem gaśniczym.
  • Bezpieczeństwem dla ludzi i urządzeń.
  • Pracą nieszkodliwą dla środowiska.
  • Niezawodnością.
  • Bezobsługowym działaniem.
  • Prostą obsługą.
  • Możliwością rozbudowy systemu.
  • Okresowymi przeglądami w serwisie Leven Group.

 

Wyposażenie standardowe

Zespół uruchamiający (najważniejszy element systemu) po otrzymaniu sygnału z czujnika pożarowego lub ręcznego włącznika systemu uwalnia gaz nośny, co skutkuje dystrybucją czynnika gaśniczego do rur i dysz w okapie. Główny zespół uruchamiający, wysyła sygnał alarmowy do instalacji BMS/SSP w budynku oraz sygnał awaryjnego odłączenia urządzeń pod okapem.
Obszar chroniony zabezpieczany przez system FIRESPY KITCHEN w przypadku pożaru – system FIRESPY KITCHEN zawsze chroni urządzenia gastronomiczne pod okapem, przestrzeń́ za filtrami okapu oraz wlot do kanału wywiewnego.
Specjalistyczne dysze służące do dystrybucji środka gaśniczego – dobór i rozmieszczenie dysz są indywidualne dla każdego okapu co gwarantuje pewność właściwego działania oraz szybkie ugaszenie pożaru.
Czujniki pożaru zlokalizowane w okapie – w przypadku wykrycia pożaru przekazują sygnał poprzez linię detekcji do głównego zespołu uruchamiającego, co skutkuje uruchomieniem systemu FIRESPY KITCHEN.
Ręczny włącznik systemu – umożliwia personelowi kuchennemu manualne uruchomienie systemu FIRESPY KITCHEN.

Oferta

Nasze produkty

Doradztwo

Serwis